Energiestrategie regio Rotterdam Den HaagOnderweg naar betrouwbare, schone, betaalbare en veilige energie voor iedereen in 2050.
 

RES Rotterdam Den Haag

De energietransitie is volop aan de gang. Samen gaan we stap voor stap over op betaalbare, betrouwbare, schone en veilige energie in 2050. Voor iedereen in onze regio. Aan de slag!

 

Wie of wat is de RES?

De Regionale Energiestrategie (RES)is een samenwerking, een proces en document. Hiermee zorgen we voor minder CO2-uitstoot. De regionale samenwerking bestaat uit 21 gemeenten, 4 waterschappen, provincie Zuid-Holland, netbeheerder en stakeholders.

Lees meer

Het document RES 1.0

In de RES 1.0 staan onze gezamenlijke ambities. We beschrijven hoe en waar we duurzame elektriciteit opwekken. Hoe we duurzame alternatieven voor aardgas mogelijk willen maken. Ook opslag en infrastructuur voor energie en warmte komen aan bod.

Lees meer

Warmte

We gaan onze wijken en gebouwen op een andere manier verwarmen: zonder aardgas, met warmte uit de diepe ondergrond, van oppervlakte-, drink- of afvalwater, met restwarmte van de industrie of met elektrische oplossingen.
 

Lees meer

 

Energietransitie

De energietransitie is gericht op het verminderen van CO2-uitstoot. Allereerst is energie besparen belangrijk. Maar met alleen besparen halen we het doel van het Klimaatakkoord niet. Daarom richt de energietransitie zich ook op het vervangen van fossiele energiebronnen door hernieuwbare alternatieven.

De veranderingen vragen aanpassingen in ons dagelijks gedrag, in de techniek, in de wetten die het energiesysteem regelen, en in de rollen van overheden en marktpartijen. Dat moeten we samen doen.

 

 Video over het waarom, wat en wanneer van een RES

 

 

Nieuws

Er gebeurt veel in de energietransitie en in onze regio. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, aankomende bijeenkomsten en de huidige subsidiemogelijkheden. In de monitor ziet u hoe het gaat met de uitvoering van de plannen.

Bekijk meer nieuws

 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"6","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"240257"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"dateType":"digits","showImages":false,"carouselCount":"2","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Document RES 1.0
 

In de RES 1.0 beschrijven we de regionale keuzes en ambities voor het opwekken van duurzame elektriciteit, de warmtetransitie en de daarvoor benodigde opslag en infrastructuur.

Bekijk de RES 1.0

 

 

Cookie-instellingen